Beste medische klompen

Belangrijke eigenschappen

Waar moet u op letten bij het kopen van een medische klomp?

In de verpleging werken betekent kilometers maken. Dat weet iedereen. Comfortabele werkschoenen komen daarom goed van pas. Door de strenge hygiëne regels in de medische wereld, komt er echter nog veel meer kijken bij het aanschaffen van de medische klompen en schoenen. Hieronder hebben wij de belangrijkste eigenschappen voor medische schoenen voor u op een rijtje gezet.

Orthopedisch design

Verpleegkundigen en artsen staan en lopen ontzettend veel. Daarom is het belangrijk dat u kiest voor een klomp die u een goede ondersteuning biedt aan uw rug en voeten. Een goede medische klomp/schoen laat uw kuiten bovendien ontspannen. Dit ontlast uw benen een hoop. Kortom, een orthopedisch ontwerp is dus zeer geschikt.

Eenvoudig te steriliseren

Een goede hygiëne is in ziekenhuizen en verplegingshuizen van levensbelang en daarom moet ook uw werkkleding goed te reinigen zijn. Zo moet een medische klomp bestand zijn tegen hoge temperaturen (tot wel 134oC) , zodat u deze kunt steriliseren. Gebruikt u losse voetzooltjes? Let er dan ook op dat u deze eenvoudig kunt reinigen voor een optimale hygiëne.

Anti-slip & Anti-statisch

De meeste medische klompen zijn voorzien van anti-statische eigenschappen. Dit betekent dat de medische apparatuur geen last heeft van de invloed van statische elektriciteit. Helaas is niet iedere medische klomp hier echter van voorzien, check dit daarom van tevoren even goed na. Een anti-slip zool komt ook erg goed van pas bij gladde ondergronden.

Klompen voor de operatiekamer

OK-Klomp

Een operatie kan al snel een behoorlijk aantal uren duren. Als arts of arts-assistent zijnde staat u dan continu en daarom is het van groot belang dat operatieklompen perfect passen. Een goede medische klomp vangt schokken op, laat uw kuiten ontspannen en biedt een optimale ondersteuning aan de voetzool. Operatieklompen moeten bovendien volledig te steriliseren zijn, let er bij het kopen dus goed op of de klomp bestand is tegen de hoge temperaturen die hiermee gepaard gaan.

Klompen voor de verpleging

Verpleegkundige klompen

In de verpleging komt de hygiëne weliswaar iets minder streng dan in een operatiekamer, toch is het van belang dat u kiest voor klompen die eenvoudig zijn te reinigen. Kies voor medische klompen met een stevige zool, zodat er geen kans op doorgezakte zolen bestaat. Tegenwoordig is het helemaal niet meer zo dat u moet kiezen voor klompen met een sobere uitstraling. Met de vrolijke prints en kleuren op Klompenexpert geeft u uw outfit direct een unieke twist!

Op zoek naar iets anders?

Medische schoen

Niet per se fan van medische klompen? Dan bieden medische schoenen wellicht een uitkomst voor u. Op Klompenexpert vindt u een uitgebreide collectie medische schoenen, die net als onze medische klompen makkelijk wasbaar zijn. Hierdoor zijn ook de medische schoenen zeer geschikt voor ziekenhuizen en klinieken. De medische schoenen zijn veelal voorzien van een antislip zool, zodat u de hele dag comfortabel en stevig uw werk kan doen.

Een greep uit onze collectie: