Alles over Sanita

De klompen van Sanita

Sanita heeft 3 verschillende soorten klompen ontworpen: de medische klompen, de vrije tijd klompen en de modische klompen. De medische klompen zijn ontworpen voor de mensen met medische beroepen die heel lang en veel moeten staan. Deze schoen geeft veel comfort aan de voeten door middel van buigzame, schokabsorberende en anti-slip PU zolen. Dit zorgt ook voor een goede lichaamshouding en neemt last weg van de rug en knieën.

De vrije tijd klompen (Clogs) spreken al voor zich. Deze schoen is gemaakt om makkelijk in en uit te stappen en voornamelijk in huis mee rond te lopen. Ze zijn verkrijgbaar met een buigzame zool of met een houten zool. Dankzij jarenlange ervaring is deze houten zool ontwikkeld tot een comfortabele en goede zool voor uw lichaam. De modische klompen zijn de klomplaarzen en -sandalen. Dit zijn de meest modieuze klompen en ze zijn erg populair onder de vrouwen. Deze klompen hebben een buigbare houten zool. Dit is mogelijk door een rubberen stukje in de zool.

Sanita zolen

Sanita staat bekend om de hoge kwaliteit voetzolen. Ze bieden verschillende zolen met een combinatie van het juiste profiel en hardheid voor elk soort werk, waarbij de juiste lichaamshouding wordt gestimuleerd. Ze hebben bijvoorbeeld zolen voor werk in de keuken, gezondheidszorg en bouwplaatsen. De zolen hebben verschillende soorten profielen die van hoge kwaliteit zijn en aansluiten op het soort werk. Zo hebben de zolen voor in de keuken een zool die grip geeft op een natte en gladde vloer. De zolen zijn zo ontworpen dat u er de hele dag op kan blijven lopen zonder last te krijgen van uw voeten.


Dit is de Dolomite zool van Sanita. Deze zool is ontworpen voor een stevige grip op ongelijke en losse ondergronden. De zool is aan te raden voor werknemers in de bouw. Het profiel is asymmetrisch om te voorkomen dat u vast komt te zitten in de treden van bouwmachines, ladders en steigers.


Dit is de zool van de stenen-serie. Deze zool zorgt voor minder vermoeidheid tijdens het werk door schokabsorberende en flexibele materialen. Deze zool met een platter profiel is geschikt voor werk op een harde bodem in de industrie of bouw. Dankzij het anti-slip profiel geeft de zool de nodige weerstand op natte of geoliede vloeren.


Dit is de San Safe zool. Dankzij de combinatie van polyurethaan en een laag van een nitril profiel Heeft u een optimale bescherming en grip. Deze zool beschermt u en uw voeten tegen de slechtste stoffen en gladde vloeren.


Ook de San Nitrile zool is gemaakt van een combinatie van polyurethaan en een laag van een nitril profiel. Hierdoor is de zool niet alleen comfortabel maar ook nog eens erg duurzaam.


De San Duty zool is uitstekend geschikt voor werk in de voedselindustrie. Dankzij de Griptech heeft deze zool een extreem hoge weerbaarheid tegen gladheid. Deze weerbaarheid is zelfs hoger dan de SRC eisen. Daarnaast is de zool ook nog erg flexibel en helpt bij het beschermen van uw voeten.


Wilt u graag het gevoel hebben alsof u op sportschoenen naar het werk gaat? Dan is de San Chef wat voor u. Dankzij de EVA-zool worden stoten en energie geabsorbeerd. Dit zorgt voor een ultiem comfort. Het profiel is zo gestructureerd dat u een stevige grip heeft op natte en gladde vloeren.


De San Flex zool is al ontworden in de jaren 80 door Sanita. De zool is gemaakt van Flexibel PU-materiaal met een structuur van PVC (kunststof van natuurlijke grondstoffen) waardoor uw voeten worden beschermd tegen stoten. Doordat de hiel verhoogd is valt het gewicht op de voorkant van uw voet, waardoor uw rug wordt verlicht. Dankzij de SRC slip weerstand is deze zool goed voor werk in de gastronomie, gezondheidszorg en voedselindustrie.


De Job zool heeft ondanks de gladde zool, een goede weerstand op gladde vloeren. Dankzij het profiel bent u wel beschermd tegen vuil, maar neemt u het niet mee naar andere plekken. Hierdoor geeft u en schone indruk. Daarom is deze zool ook zeer geschikt voor werk in de service en gastvrijheidsindustrie.

Onderhoud Sanita klompen

Het onderhouden van de klompen

Omdat de klompen van Sanita zo lekker zitten, is het dan ook niet gek als u er de hele dag op loopt. Sanita maakt gebruik van de beste soorten leer en andere materialen, dus de klompen wat extra verzorging bieden is dan ook zeker de moeite waard. Ook als u de klompen gebruikt op hygiënische plekken zoals in de zorg, is het van belang dat ook uw schoenen schoon zijn en blijven.

Voor dat u de klompen gaat gebruiken kunt u ze het beste inspuiten met een beschermende en waterafstotende spray. Het is aan te raden om de leren kap eens in de zoveel tijd te voeden met een schoencrème voor leer.

De zool kunt u gemakkelijk reinigen met een doek, water en zeep. Laat ook de zolen goed drogen. Gebruik ook zeker niet te veel water tijdens het reinigen, want de klompen kunnen niet goed tegen water. Zijn uw schoenen nat geworden tijdens het werk of een onverwachte regenbui in dit kikkerlandje? Dan kunt u de klompen het beste pas dragen wanneer ze helemaal gedroogd zijn, zodat de oorspronkelijke vorm van de klomp niet wordt aangetast. Het drogen van de klompen kan het beste op kamertemperatuur.

Als de houten hak vies wordt, kunt u dat het beste schoonmaken met wat schuurpapier. Hiermee schuurt u de vlekken en viezigheid gemakkelijk weg. Ook kunt u dit gebruiken om gebruikssporen weg te werken. Met deze tips kunt u nog lang genieten van deze heerlijke, comfortabele schoenen.

Een greep uit de Sanita collectie